Preskoči na vsebino

Pomladanska razprodaja se konča čez: Nalaganje odštevalnika...

Pridobite dodatnih 10% popusta s kodo GLOWEN10!

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti opisuje, kako glowen.si (»Spletna stran« ali »mi«) zbira, uporablja in razkriva vaše osebne podatke, ko obiščete ali opravite nakup na spletnem mestu.

Zbiranje osebnih podatkov

Ko obiščete spletno mesto, zbiramo določene informacije o vaši napravi, vašem vedenju na spletnem mestu in informacije, potrebne za obdelavo vaših nakupov. Dodatne informacije lahko zberemo tudi, če nas kontaktirate za podporo strankam. V tej politiki zasebnosti se vsaka informacija, ki lahko edinstveno identificira posameznika (vključno z informacijami spodaj), imenuje »Osebni podatki«. Oglejte si spodnji seznam za več informacij o tem, katere osebne podatke zbiramo in zakaj.

Informacije o napravi

  • Primeri zbranih osebnih podatkov:  različica spletnega brskalnika, IP naslov, časovni pas, informacije o piškotkih, katera spletna mesta ali izdelki so vam všeč, iskalni izrazi in kako se vedeš na spletnem mestu.
  • Namen zbiranja: natančno nalaganje spletnega mesta za vas in izvajanje analitike uporabe spletnega mesta za optimizacijo našega spletnega mesta.
  • Vir zbiranja: Zbira se samodejno, ko dostopate do našega spletnega mesta s piškotki, dnevniškimi datotekami, spletnimi svetilniki, oznakami ali slikovnimi pikami.
  • Razkritje za poslovne namene: v skupni rabi z našim obdelovalcem Shopify.

    Informacije o naročilu

    • Primeri zbranih osebnih podatkov:  ime, naslov za izdajo računa, naslov za pošiljanje, podatki o plačilu (vključno s številkami kreditnih kartic ), e-poštni naslov in telefonska številka.
    • Namen zbiranja: za zagotavljanje izdelkov ali storitev za izpolnitev naše pogodbe, za obdelavo vaših plačilnih podatkov, organizacijo pošiljanja in zagotavljanje računov in/ali potrditev naročil, komuniciranje z vami, pregledovanje naših naročil zaradi morebitnega tveganja ali goljufije, kadar je to v skladu z vašimi željami, ki ste jih delili z nami, zagotavljanje informacij ali oglaševanja v zvezi z našimi izdelki ali storitvami.
    • Vir zbiranja: zbrani od vas.

    Razkritje za poslovni namen: v skupni rabi z našim obdelovalcem Shopify in pošiljateljem Pošta Slovenije.

      Informacije o podpori strankam

      • Primeri zbranih osebnih podatkov:  
      • Namen zbiranja: za zagotavljanje podpore strankam.

      Vir zbiranja: informacije zbrane od vas.

         

        Mladoletniki


        Spletno mesto ni namenjeno posameznikom, mlajšim od 18 let. Osebnih podatkov otrok namerno ne zbiramo. Če ste starš ali skrbnik in menite, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, nas prosite za izbris na spodnji naslov.

        Skupna raba osebnih podatkov

        Vaše osebne podatke delimo s ponudniki storitev, da bi nam pomagali pri zagotavljanju naših storitev in izpolnjevanju pogodb z vami, kot je opisano zgoraj. Na primer:

        • Shopify uporabljamo za napajanje naše spletne trgovine. Več o tem, kako Shopify uporablja vaše osebne podatke, si lahko preberete tukaj: https://www.shopify.com/legal/privacy.
        • Vaše osebne podatke lahko delimo v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi, kot odgovor na sodni poziv, nalog za preiskavo ali drugo zakonito zahtevo po informacijah, ki jih prejmemo, ali kako drugače zaščitimo svoje pravice.
        • Za pošiljanje našega izdelka uporabljamo pošto Slovenije. Več o tem, kako Shopify uporablja vaše osebne podatke, si lahko preberete tukaj: https://www.posta.si/o-nas/predstavitev/pravno-obvestilo/varstvo-osebnih-podatkov

         

        Vedenjsko oglaševanje

        Kot je opisano zgoraj, vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje ciljanih oglasov ali tržnih komunikacij, za katere menimo, da bi vas lahko zanimale. Na primer:

        • Google Analytics uporabljamo za lažje razumevanje, kako stranke uporabljajo spletno mesto. Več o tem, kako Google uporablja vaše osebne podatke, si lahko preberete tukaj: https://policies.google.com/privacy?hl=sl. Google Analytics lahko tudi onemogočite tukaj: https://tools.google.com/ dlpage / gaoptout.
        • Informacije o vaši uporabi spletnega mesta, vaših nakupih in vaši interakciji z našimi oglasi na drugih spletnih mestih delimo z našimi oglaševalskimi partnerji. Nekatere te podatke zbiramo in delimo neposredno z našimi oglaševalskimi partnerji, v nekaterih primerih pa z uporabo piškotkov ali drugih podobnih tehnologij (s katerimi lahko pristanete, odvisno od vaše lokacije).

           

          Za več informacij o delovanju ciljanega oglaševanja lahko obiščete izobraževalno stran Network Advertising Initiative (NAI) na naslovu http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.


          • FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
          • GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous
          • BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads]

          Poleg tega lahko nekatere od teh storitev onemogočite tako, da obiščete portal za izključitev Digital Advertising Alliance na naslovu: http://optout.aboutads.info/

          Uporaba osebnih podatkov

          Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje naših storitev, ki vključujejo: ponujanje izdelkov za prodajo, obdelavo plačil, pošiljanje in izpolnjevanje vašega naročila ter sprotno obveščanje o novih izdelkih, storitvah in ponudbah. 

          Zakonita podlaga

          V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«), če ste rezident Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«), vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi naslednjih zakonitih podlag:

          • vaše soglasje;
          • izvajanje pogodbe med vami in spletnim mestom;
          • izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti;
          • Za zaščito svojih vitalnih interesov;
          • za izvajanje naloge, ki se izvaja v javnem interesu;
          • Za naše zakonite interese, ki ne prevladajo nad vašimi temeljnimi pravicami in svoboščinami.

            Zadrževanje

            Ko oddate naročilo prek spletnega mesta, bomo vaše osebne podatke hranili za svojo evidenco, razen če in dokler ne zahtevate, da te podatke izbrišemo. Za več informacij o vaši pravici do izbrisa glejte spodnji razdelek »Vaše pravice«.

            Samodejno odločanje

            Samodejno odločanje

            Če ste rezident EGP, imate pravico ugovarjati obdelavi, ki temelji izključno na avtomatiziranem odločanju (ki vključuje profiliranje), kadar ima to odločanje pravni učinek na vas ali drugače pomembno vpliva na vas.


            NE uporabljamo popolnoma avtomatiziranega odločanja, ki ima pravni ali drugačen pomemben učinek z uporabo podatkov o strankah.


            Naš procesor Shopify uporablja omejeno avtomatizirano odločanje za preprečevanje goljufij, ki nimajo pravnega ali drugačnega pomembnega vpliva na vas.

            Storitve, ki vključujejo elemente avtomatiziranega odločanja, vključujejo:

            • Začasni seznam naslovov IP, povezanih s ponavljajočimi se neuspešnimi transakcijami. Ta deny list vztraja majhno število ur.
            • Začasni seznam datotek na seznamu kreditnih kartic, povezanih z navedenimi naslovi IP. Ta deny list vztraja majhno število dni. 

               

               

                Vaše pravice

                1. Pravica do obveščenosti
                2. Pravica do dostopa
                3. Pravica do popravka
                4. Pravica do izbrisa
                5. Pravica do omejitve obdelave
                6. Pravica do prenosljivosti podatkov
                7. Pravica do ugovora
                8. Pravice v zvezi z avtomatiziranim odločanjem in profiliranjem.

                GDPR

                Če ste rezident EGP, imate pravico dostopati do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, jih prenesti na novo storitev in zahtevati, da se vaši osebni podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Če želite uveljaviti te pravice, nas kontaktirajte preko spodnjih kontaktnih podatkov.

                Vaši osebni podatki bodo prvotno obdelani na Irskem, nato pa preneseni izven Evrope za shranjevanje in nadaljnjo obdelavo, vključno s Kanado in ZDA. Za več informacij o tem, kako so prenosi podatkov skladni z GDPR, glejte Shopify’s GDPR Whitepaper: https://help.shopify.com/en/manual/your-account/privacy/GDPR.

                 

                CCPA

                Če prebivate v Kaliforniji, imate pravico dostopati do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas (znanih tudi kot “Pravica do vednosti”), jih prenesti na novo storitev in zahtevati, da se vaši osebni podatki popravijo , posodobljen ali izbrisan. Če želite uveljaviti te pravice, nas kontaktirajte preko spodnjih kontaktnih podatkov.

                Če želite imenovati pooblaščenega zastopnika, ki bo v vašem imenu predložil te zahteve, nas kontaktirajte na spodnji naslov.

                 

                Piškotki

                Piškotek je majhna količina informacij, ki se prenesejo v vaš računalnik ali napravo, ko obiščete naše spletno mesto. Uporabljamo številne različne piškotke, vključno s funkcionalnimi, uspešnimi, oglaševalskimi in piškotki v družabnih omrežjih ali z vsebinami. Piškotki izboljšajo vašo izkušnjo brskanja, saj spletnemu mestu omogočajo, da si zapomni vaša dejanja in nastavitve (na primer prijavo in izbiro regije). To pomeni, da vam teh podatkov ni treba znova vnašati vsakič, ko se vrnete na spletno mesto ali brskate z ene strani na drugo. Piškotki ponujajo tudi informacije o tem, kako ljudje uporabljajo spletno mesto, na primer ali prvič obiščejo ali so pogosti obiskovalec.

                Naslednje piškotke uporabljamo za optimizacijo vaše izkušnje na naši spletni strani in za zagotavljanje naših storitev.
                 

                Piškotki, potrebni za delovanje trgovine

                Ime Funkcija
                _ab Uporablja se v povezavi z dostopom do upravitelja.
                _secure_session_id Uporablja se v povezavi z navigacijo po izložbi.nt.
                cart Uporablja se v povezavi z nakupovalno košarico.
                cart_sig Uporablja se v povezavi z blagajno.
                cart_ts Uporablja se v povezavi z blagajno.
                checkout_token Uporablja se v povezavi z blagajno.
                secret Uporablja se v povezavi z blagajno.
                secure_customer_sig Uporablja se v povezavi s prijavo stranke.
                storefront_digest Uporablja se v povezavi s prijavo stranke.
                _shopify_u Uporablja se za lažje posodabljanje podatkov o računu stranke..

                Poročanje in analitika

                Ime Funkcija
                _tracking_consent Preference sledenja.
                _landing_page Sledenje pristajalnim stranem.
                _orig_referrer Sledenje pristajalnim stranem.
                _s Anlitika Shopify.
                _shopify_fs Anlitika Shopify.
                _shopify_s Anlitika Shopify.
                _shopify_sa_p Anlitika Shopify v zvezi s trženjem in napotitvami.
                _shopify_sa_t Anlitika Shopify v zvezi s trženjem in napotitvami.
                _shopify_y Anlitika Shopify.
                _y Anlitika Shopify.

                 

                Čas, ko piškotek ostane v vašem računalniku ali mobilni napravi, je odvisen od tega, ali gre za “trajni” ali “sejni” piškotek. Sejni piškotki trajajo, dokler ne ustavite brskanja, trajni piškotki pa trajajo, dokler ne potečejo ali se izbrišejo. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, je trajnih in poteče med 30 minutami in dvema letoma od datuma, ko so naloženi v vašo napravo.

                Piškotke lahko nadzirate in upravljate na različne načine. Upoštevajte, da lahko odstranjevanje ali blokiranje piškotkov negativno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo in deli našega spletnega mesta morda ne bodo več v celoti dostopni.

                Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko s pomočjo kontrolnikov brskalnika, ki jih pogosto najdete v meniju »Orodja« ali »Nastavitve«, izberete, ali jih želite sprejeti. Za več informacij o tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika ali kako blokirati, upravljati ali filtrirati piškotke, lahko najdete v datoteki za pomoč brskalnika ali na spletnih mestih, kot je www.allaboutcookies.org.

                Poleg tega upoštevajte, da blokiranje piškotkov morda ne bo popolnoma preprečilo, kako delimo podatke s tretjimi osebami, kot so naši oglaševalski partnerji. Če želite uveljaviti svoje pravice ali zavrniti določeno uporabo vaših podatkov s strani teh strank, sledite navodilom v zgornjem razdelku »Vedenjsko oglaševanje«.

                Ne sledi

                Upoštevajte: ker v panogi ni doslednega razumevanja, kako se odzvati na signale »Ne sledi«, ne bomo spreminjali postopkov zbiranja in uporabe podatkov, ko zaznamo tak signal iz vašega brskalnika.

                Spremembe


                Ta pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo, da na primer odraža spremembe naše prakse ali iz drugih operativnih, pravnih ali regulativnih razlogov.

                Kontakt


                Če imate več informacij o naših praksah varovanja zasebnosti, če imate vprašanja ali če želite vložiti pritožbo, nas kontaktirajte po elektronski pošti na [e-poštni naslov] ali po pošti z uporabo spodnjih podrobnosti:

                GLOW SEVEN, proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.
                Ljutomerska cesta 22, Ormož 2270 Ormož
                Zadnja posodobitev: 21.03.2021

                Če niste seznanjeni z našim odgovorom na vašo pritožbo, imate pravico vložiti pritožbo pri ustreznem organu za varstvo podatkov. Lahko se obrnete na svoj lokalni organ za varstvo podatkov ali na naš nadzorni organ tukaj: https://ico.org.uk/make-a-complaint/